Dünyanın bir çok ülkesinde gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylem ve kutlamalarında kadınlar, eşitlik için taleplerini dile getirirken, şiddeti, tacizi ve tecavüzü de protesto ettiler. Almanya’da sendikalar ve değişik kadın örgütleri de yoksulluğa ve çalışma yaşamına ilişkin talepleri gündeme getirdiler. Kassel, Bielefeld, Frankfurt, Köln, Göppingen, Bochum, Dortmund Mannheim gibi şehirlerde kadın örgütleri eylemler yaptılar. Ortak etkinlikler ,toplantılar düzenlediler. Göçmen Kadınlar Birliği dernek ve grupları da bulundukları şehirlerde hem ortak etkinliklere katıldılar hem de şenlikler düzenlediler.
Nürnberg
Nürnberg’de 6 Mart Pazar akşamı düzenlenen kutlamada kadınlar daha iyi yaşam ve çalışma koşulları için mücadeleye çağrıldı. Nürnberg Meistersingerhalle’de gerçekleştirilen kutlamanın kültürel programında Niyazi Koyuncu ve grubu, Duo Ladylike, Hüseyin Kerim, Daimi üçlüsü, Little Danca School yer aldı. GKB Başkanı Sidar Çarman’ın da katıldığı kutlamada yapılan konuşmalarda, Almanya’da kadınların ve göçmen kadınların talepleri dile getirilerek örgütlemenin önemine vurgu yapıldı.
Berlin
“Yaşamın her alanında eşitlik için ve ırkçılığa karşı elele!” şiarıyla Berlin’de düzenlenen şenlik Roman dansları, Afrika’nın Kamerun yöresine özgü danslar, kadınların deyişleri ve türküleri oldukça beğeni topladı. Göçmen Kadınlar Birliği tanıtım filmi ve konuşmalarında son bir yılda dünyada, Almanya ve Türkiye’deki gelişmelere değinilirken bu mücadelelerin tümünde kadınların önemli bir yer tuttuğu dile getirildi. Berlin Gillette İşyeri İşçi Temsilcisi Ayşe Harman; çalışma koşullarının her geçen gün ağırlaştığını, işçiler ve özellikle de kadın işçiler üzerinde büyük baskı ve stres yaratıldığını belirttiği konuşmasında, bu koşullarda sendikalı olmanın ve sendikal alandaki mücadelenin önemine değindi. Berlin’de mültecilere özellikle de mülteci kadın ve çocuklara yönelik çalışmalar sürdüren Internationale Women Space adına konuşan Dennis; mültecilerin çok zor koşullarda ayakta kalma mücadelesi verdiklerini ve bu mücadelenin desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Berlin Cemevi’nin başlattığı ve Berlin Göçmen Kadınlar Derneği’nin içerisinde yeraldığı Kobane İle Dayanışma Kampanyası Koordinasyonu adına yapılan konuşmada Kobane’nin yapılanması sürecinde de dayanışmaya ihtiyaç olduğu dile getirildi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlik, 8 Mart Berlin yürüyüşüne katılım çağrısı ve Grup Şahanların türküleri ve 8 Mart’ların olmazsa olmazı halaylarla sona erdi.
Düsseldorf
Düsseldorf ve Neuss Göçmen Kadnlar Derneklerinin birlikte düzenlediği şenlik 8 Mart Pazar günü Zakk’da gerçekleştirildi. Her iki dernek adına Avukat Dr. Esma Çakır Ceylan’ın açılış konuşmasıyla başlayan şenlikte, farklı kuşaklardan kadınların yaşadıkları sorun ve talepleri anlatan sahne gösterisi yapıldı, Şenliğin kültürel bölümünde Ensemble Anatolian Sounds’un farklı dillerde söylediği şarkılar, ATID halkoyunları gösterisi, Nadin Tanrıverdi ve Akustolia grubu vardı. Programın iki dilli gerçekleştirilmesi, konuşmaların, okunan şiirlerin, sahne gösterilerinin Almanca olarak sahneye yansıtılması Alman ve diğer uluslardan göçmen kadınların da programın bütün içeriği hakkında bilgi sahibi olmasına olanak verdi. Göçmen Kadınlar Birliği’nin ve yerel derneklerin çalışmalarının tanıtıldığı standda Kadın dergisi satışı da yapıldı. Şenliğe 200“e yakın kişi katıldı.
Dortmund
Bu yıl hem Göçmen Kadınlar Birliği’nin hem de Dortmund Göçmen Kadınlar Derneği’nin 10. yılını öne çıkaran Dortmund GKD’nin 8 Mart Pazar günü Dietrich Kreunning Haus’da düzenlediği şenliğe 500’e yakın kişi katıldı. Şenliğe Dortmund Belediye Başkanı Birgit Jörder de katılarak bir konuşma yaptı. Dortmund GKD adına bir konuşma yapan Gülizar Genç, kadınları mücadele etmeye çağırdı. Dernek çalışmalarının tanıtıldığı ve GKB yayınlarının yer aldığı standa kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Değişik kurum ve kuruluşların da destek verdiği şenlikte, Grup Abdal birbirinden güzel şarkılarıyla kadınlara keyifli anlar yaşattı. Muhsin Omurca’nın gösterisi ise hem gülerek hem de düşünerek izlendi.
Hamburg
Göçmen Kadınlar Birliği Hamburg’un düzenlediği 8 Mart etkinliğine ilgi yoğun oldu. Bu yılki 8 Mart etkinliğinde kadına yönelik şiddet, eşit haklar ve ırkçılık konusu ele alındı. Heinrich –Wolgast-Schule’de gerçekleşen etkinliğe değişik işyerlerinde çalışan 150 kişi katıldı. Etkinliğin sunuculuğunu yapan Ümit Dilekçi. 8 Mart’ın kısaca tarihçesine vurgu yaparak programı başlatmasının ardından. Göçmen Kadınlar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Yeter Özbolat bir konuşma yaptı. Özbolat, kadınları, ırkçılığa, ayrımcılığa , kadına şiddete karşı; eşit haklar için mücadeleye etmeye ve GKB’ye üye olmaya davet etti. Sendikacı ve eyalet eski milletvekili Kersten Artus ise sosyal adalet ve özgürlük için ortak mücadelenin önemine değindi Artus son dönemler ırkçı ayrımcı PEGİDA girişimini eleştirerek ırkçılara gereken dersi halkın sokakta gereken cevabı verdiğini söyledi. Daha sonra kadınlar kendi hazırladıkları program ve sunumlara geçtiler. Ilk olarak Sevinç Usta ve Güllü Yıldız’ın oluşturduğu şiir grubu katledilen kadınların anısına şiirler okudular. Şener Yıldız ve Grubu“nun şarkılarının ardından kadın korosu değişik dillerden türkülerle katılımcıları coşturdu. Genç ses Didem Kılınç’ta söylediği şarkılarla katılımcılara güzel dakikalar yaşattı. Kadınlar yaptıkları işleri devam ettirme kararlılığı ve başarmanın huzuru ile ayrıldılar.