Frankfurt’ta Komşuluk Şenliği’ndeydik

Serpil Yahyaoğlu

KomsuFestivali-1

Her yıl düzenli olarak Caritas, Ev Bürosu ABG Holding ve Jugendtreff tarafından düzenlenen Nachbarschaftsfest / Komşuluk Şenliği bu yıl da rengarenk geçti. Uluslararası hazırlanan zengin içerikli şenlik programında çocuklar için oyunlar, tırmanma, el işi, boyama ve yüz boyama gibi etkinlikler vardı.

KomsuFestivali-3

Bizler de, Frankfurt Göçmen Kadınlar Derneği Niederrad Semt Komisyonu olarak, nefis yiyecekler hazırladığımız bir stand açtık. Komisyonda görev alan tüm arkadaşlarla kolektif bir şekilde hem çalıştık hem de danslar ederek eğlendik. Ayrıca, 20 Haziran’da Dortmund’da yapılacak DIDF merkez festivalinin çağrılarını dağıttık. Yine aynı şekilde bildiriler dağıtarak, 14 Haziran’da Niederrad semtinde düzenleyeceğimiz Bit Pazarı’na davet ettik.

KomsuFestivali-4

Semtimizde yaptığımız düzenli etkinlikler dolayısıyla Frankfurt Göçmen Kadınlar Derneği’ni tanıyanlar dolayısıyla standımız hep çok kalabalıktı. Bu tür semt etkinliklerinde insanların gözlerinin artık bizi aradığını düşünüyorum. Samimi bir ortamda gerçekleşen şenliğe kadınlar olarak ayrı bir neşe de kattık. (Havamız batsın değil mi?)

KomsuFestivali-2

Etkinliğin en güzel yanı, şenlik alanına geldiğimizde standımızın hazır ve çadırımızın kurulu olmasıydı. Izgaradan buzdolabına kadar her şey oradaydı. Etkinliklerden sonra en zoru kalanları toplamak, oysa çok güzel organize edilen bu şenlikte sadece kendi tabak çanaklarımızı alıp evlerimize dağıldık.

Bu şenlik, boşalan kasamıza da biraz katkı oldu. İyi de oldu…

 

,