ONLAR ve BİZLER mi?

Serpil Yahyaoğlu

29 Ekim 2017 Pazar günü Frankfurt Niederrad semtinde her ay düzenli yapilan

„Kültürlerarasi Kadinkahvesi“ kapsaminda gazeteci ve sendikaci ayni zamanda Göcmen Kadinlar Birligi kurucu üyesi Semra Celik`in simsicak sohbeti ve sunumuyla 24 Eylül de Almanya genelinde yapilan secimler hakkinda bilgiler verdi.Secimlerin sonucunda irkci parti Afd nin oylarini artirmasiyla Almanya`daki göcmen kadinlara olasi yansimalari ve suandaki göcmen ve yerli kadinlarin beraber yasamadaki zorluklari konusuldu.

Toplantidaki kadinlarin yogun katilimi ve bu konu üzerinde ayrimciliktan ne kadar etkilendiklerini yasadiklari olaylarla anlattilar.Hala kutuplasmanin yogun yasandigi vurgulandi. Toplantida önyargilarin tüm Almanya toplumunda oldugu ve cözümü icin önce kendimizden baslayip karsilikli hosgörü ve empati kültürünün gelismesinin önemine deginildi.

Toplantiya katilan kadinlar ONLAR BIZLER e bunlari sunlari yaptilar.ONLARin cocuklari BIZLER in cocuklari v.s. gibi ayristirici dil kullanilmasina ragmen yogun olarak dini, dili,irki ne olursa olsun INSANLIK paydasinda bulusup beraber yasamanin önemine vurgu yapildi.Bir fabrikada calisan isciler ayni sekilde calisiyor, vergi veriyor ayni sekilde sömürülüyor.Patron icin dili,dini,irki hicte önemli degil onlar icin önemli olan orada ne kadar daha cok kazanacagidir.Onun icin Almanya toplumunda ister göcmen olsun ister yerli olsun ortak sorunlarina karsi beraber yanyana durarak önyargisiz daha esit ve adil bir toplumda yasama dilegiyle toplanti sonunda konuyla alakali Semra ablanin annesiyle ilgili gercek bir olay anlatmasiyla herkesin ici burkuldu .(Merak eden Semra abladan ögrenebilir.)

„Irkcilik ideolojik bir düsünce degil, aksine psikolojik bir hastaliktir.“
Malcolm X

,